Дома > Вести > Вести од индустријата

Која е најдобрата алтернатива за Ziplock чантите?

2023-10-08


Најдобрата алтернатива заТорби со патентзависи од вашите специфични потреби и преференции, како и од вашата желба да го намалите пластичниот отпад. Еве неколку популарни алтернативи заТорби со патент:


Силиконски кеси за складирање храна за повеќекратна употреба: Силиконските кеси за складирање храна се издржлив и еколошки избор. Тие се отпорни на топлина, безбедни за миење садови и може да се користат и за складирање храна и за нехрана.






PEVA (полиетилен винил ацетат) кеси: PEVA кесите се побезбедна алтернатива наПВЦ пластични кеси. Тие се транспарентни, за повеќекратна употреба и без штетни хемикалии како БПА. Погодни се за складирање и организација на храна.


Чанти за производство на платно: Чанти за производство на платнени производи направени од материјали како органски памук или мрежа се идеални за носење овошје, зеленчук и рефус предмети. Тие се перат и се користат повеќекратно, намалувајќи го пластичниот отпад за еднократна употреба.





Облоги од пчелин восок: облогите од пчелин восок се природна и повеќекратна опција за покривање и завиткување на прехранбени производи. Тие се направени од органски памук наполнет со пчелин восок, смола и масло од јојоба.


Стаклени контејнери: Стаклените садови со херметички капаци се издржлива и нетоксична опција за складирање храна. Безбедни се за загревање во микробранова или рерна и не задржуваат мириси или дамки.





Контејнери од нерѓосувачки челик: Контејнерите од нерѓосувачки челик се уште една издржлива опција за складирање храна. Тие се лесни, отпорни на корозија и идеални за топла и ладна храна.


Хартиени кеси: за сува храна или складирање што не е храна, размислете да користите хартиени кеси. Тие се биоразградливи и рециклирани, што ги прави еколошки избор.


Ќеси за компостирање: Ќеси за компостирање направени од материјали како пченкарен скроб или компир скроб се погодни за собирање отпад од храна и може да се користат и како облоги за мали канти. Тие се распаѓаат природно во системите за компостирање.


Тифин кутии: Тифин кутии, изработени од нерѓосувачки челик или други материјали, се традиционални контејнери за носење и чување оброци. Тие се издржливи и доаѓаат во различни големини.


Ленни или памучни торби за ужина: ленените или памучните кеси за закуски се повеќекратно употребливи, се перат и одлични за носење грицки во движење. Тие се еколошка алтернатива на пластичните кеси за ужина за еднократна употреба.


Најдобрата алтернатива за вас ќе зависи од вашиот специфичен случај на употреба и дали давате приоритет за повторна употреба, рециклирање или компостабилност. Секоја од овие опции има свои уникатни предности, затоа изберете ја онаа што најдобро се усогласува со вашите цели за намалување на пластичниот отпад и одржување на удобноста.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept