Дома > Вести > Вести од индустријата

Што е хартиена кеса?

2023-11-22

A хартиена кесае тип на контејнер направен од хартија, типично крафт хартија. Често се користи за носење и транспорт на стоки, намирници и други предмети. Хартиените кеси доаѓаат во различни големини и форми, а тие најчесто се користат како еколошка алтернатива на пластичните кеси бидејќи се биоразградливи и може да се рециклираат.

/paper-bag.html

Изградбата на типиченхартиена кесавклучува преклопување и лепење на рамен лист хартија во форма на торба, со дното и страните. Некои хартиени кеси имаат рачки за полесно носење. Тие се широко користени во продавниците за малопродажба, супермаркетите и други бизниси за пакување и носење купени предмети.


Покрај нивната практична употреба,хартиени кесичесто се избираат од еколошки причини, бидејќи се сметаат за поодржливи и помалку штетни за животната средина во споредба со одредени видови пластични кеси.

/paper-bag.html

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept